Københavnsserien

MANGE DER HAR IMPONERET I EFTERÅRET, UDTALER FC UDFORDRINGEN-ANFØRER

MANGE DER HAR IMPONERET I EFTERÅRET, UDTALER FC UDFORDRINGEN-ANFØRER

Hvis du skulle stå for kåringen af ”Efterårets-spiller”, hvem ville så løbe med kåringen og hvorfor?
– Der er flere, der har imponeret. Særligt Jesper Dybkjær og Martin Everland har set stærke ud, men hvis jeg skal vælge én af dem, bliver det med lavest mulig margin Everland. Han har været en nøglefigur for os i vores offensiv, og selvom han har brokket sig over alle de løb, han skal tage, efter han er flyttet lidt tilbage i banen for at spille 10’er, har han løst det virkelig flot

Hvem var efterårets “unge-stjerneskud” hos jer og hvordan vil du beskrive ham som spiller?
– Frederik Højgaard blev rykket op i truppen i sommer og har imponeret stort – særligt i første halvdel af sæsonen. Han har fart som få og kan slå indlæg, der får Beckham til at slikke sig om munden. Ærgerligt for ungt hold, at han altid bliver krøllet helt sammen af en forkølet venstre back, når vi spiller ung mod gammel.

Hvordan har træningskulturen været i løbet af efteråret og hvordan er sammenholdet på jeres hold?
– Sammenholdet er det, der adskiller FC Udfordringen fra alle andre klubber, jeg har været i. Vi kan som klub ikke tilbyde så meget, som andre klubber kan i form materielle goder og fine forhold. Men det, vi kan tilbyde, er en kultur og et fællesskab, der har et inderligt ønske om at inkludere dig, og som får dig til at føle dig enormt velkommen. Det er noget helt særligt. Træningskulturen har været ok, men kan og skal forbedres, hvis vores placering skal forbedres. Der, hvor vi i truppen virkelig skal kigge indad, er, hvordan vi prioriterer vores lørdag eftermiddage. Vi har haft alt, alt for mange afbud til kamp.

Forventer du I får nyt blod ind i truppen og ligger der også triste afgange og venter?
– Når først du er budt velkommen hos os, er det få, der har lyst til at stoppe igen. Der er dog en enkelt trist afgang, og det er Joachim Skov-Martinet, der har købt en kartoffelrække et eller andet sted langt ude på Sjælland. Det er en ægte FCU-legende, klubbens kamprekordholder med +200 kampe, en kulturbærer og i det hele taget et fantastisk menneske, der nu smider fodboldstøvlerne for at gå i crocks og gummistøvler og spise kanelgifler ude på Holbæk-egnen. Ham kommer vi i den grad til at savne!