Danmarksserien Pulje 4

SÆBY-ASSISTENT: SILKEBORG KFUM OG HOLSTEBRO MÅ VÆRE FAVORITTERNE

IF Skjold Sæby

Hvis du kaster et hurtigt blik på jeres kreds – hvem ser du så på nuværende tidspunkt som opryknings favoritter og hvorfor spår du dem, til at tage billetten et step op?
– Holstebro og Silkeborg KFUM må være favoritterne – Holstebro fordi de har holdt et stabilt højt niveau i løbet af efteråret og de er fokuseret på en oprykning. Silkeborg KFUM fordi de åbenbart er blevet lokalområdets sjoveste bredde klub og spillere med højt niveau vælger dem som klub.

Hvem forventer du ender under den triste side af stregen, når sæsonen er slut?
– Det bliver en tæt kamp mellem de 6 nederste i rækken, med mindre at Kjellerup falder sammen og vil være en del af nedrykningsspillet. Jeg forventer at vi kan holde os på den rigtige side af stregen.

Hvordan vurderer du holdendes styrke i rækken, set i forhold til jer som hold?
– Vi har et godt niveau i forhold til vores konkurrenter, de tre bedste hold i rækken har et højere niveau men vi kan alligevel drille dem. Vi slår bl.a. Holstebro ude og er foran mod Lyseng If på hjemmebane. Vi mangler noget erfaring, sammenlignet med vores direkte konkurrenter, hvilket vi skal opveje med gejst og gå-på-mod.

Hvis du ser på jeres kampprogram i foråret, hvilken kamp glæder du dig så mest til og hvorfor ser du specielt frem til denne?
– Jeg glæder mig især til at skulle møde Aarhus Fremad i den første kamp på hjemmebane. Vi har revanche til gode fra vores seneste kamp, hvor vi slet ikke var tilstede og præsterede rigtig dårligt. Her glæder jeg mig virkelig til at se spillerne sprudle og levere en flot præstation.

Hvornår og mod hvem skal i spille forårets første træningskamp? Samt hvordan ser programmet ud for de andre træningskampe?
– Vi har netop haft træningskampe mod Thisted og Jammerbugts førstehold, hvilket har givet os nogle klare svar på forbedringsmuligheder og hvad vi er gode til. Så skal vi møde FC Sydvest når vi tager på træningslejr i Skærbæk, ellers bliver det AaB, Hobro og Hjørring som står i kalenderen.

Hvad er eller bliver jeres fokuspunkt i opstarten, samt hvad er begrundelse for i fokuserer specielt på det?
– Vores fokus er klart at de spillere som skal spille på vores hold, skal være i rigtig god fysisk tilstand, ellers kan vi ikke spille den type fodbold vi gerne vil. Her vil vi udvikle os fra efteråret med øje for en overlevelse i Danmarksserien som skal foregå på vores præmisser.

Er der en person i jeres klub du gerne vil fremhæve for hans/hendes store (og måske usynlige) arbejde for klubben og hvorfor vil du gerne fremhæve denne person?
– Ja, vi har en frivillig forening som hedder ”Skjolds Venner” som laver arrangementer der samler penge ind og de er en uvurderlig støtte for vores klub. De støtter projekter i ungdomsafdelingen og har ligeledes været en stor støtte til vores nye kunststofbane.