Sydbank Pokalen

Tårnby-træner roser firemålsskytte: Stærkt

Timos Adraktas – Foto: Anders Jensen

Af Anders Jensen, redaktør på LigaBold.dk

Jens Jessens Vej (LigaBold.dk): Danmarksserie-mandskabet Tårnby FF var tirsdag aften en tur på Frederiksberg for at duellere mod CBS Sport fra Serie 1 i tredje kvalifikationsrunde af Sydbank Pokalen 2021/2022. Her fik Danmarksserie-holdet sig en lille forskrækkelse, da CBS Sport efter godt en halv time var foran med 3-1 efter to flotte mål.

Tårnby FF kom dog fint tilbage i opgøret og vandt pokalkampen med 5-3. Den helt store oplevelse for Amager-klubben var Jonas Nielsen, der stod for hele fire mål i opgøret.

Tårnby FF-cheftræner Timos Adraktas havde også mange rosende ord at fortælle om Tårnby-spilleren, da LigaBold.dk har interviewede ham efter opgøret. Den unge spiller kan dog stadig bygge på.

– Det var sgu hamrende stærkt, at sådan en ung knægt, der bliver senior til sommer, gik ind og leverede fire kasser, og han kunne endda have scoret én mere. Han var rigtig stærk inde i boksen, og han er en dygtig boksspiller. Han kan måske blive lidt bedre til at holde i den, men man kan ikke brokke sig, når han lavede fire mål, siger Timos Adraktas til LigaBold.dk

Hvilket potentiale ser du i ham?

– Hvis Jonas (Jonas Nielsen, red.) lytter og tager tingene seriøst, så kan det blive spændende. Han er en ung spiller, og han har alle forudsætningerne for at bygge på også med sin unge alder. Det er egentlig lidt op til ham selv, i forhold til hvad hans hoved og mentalitet siger til det.

Hvilke kvaliteter har han?

– Han er en boksspiller, og han er stærk. Han er en fin afslutter, og han ved, hvor målet står henne, men han skal måske være lidt bedre i det åbne spil lige nu. Det skal vi da have bygget på ham.

Var på hælene i den første halve time

Cheftræneren siger, at Tårnby FF fik sig en lille overraskelse i starten af opgøret, da CBS Sport kom buldrende i første halvleg. Timos Adraktas har også store roser tilovers for Serie 1-mandskabet, men holdet mistede pusten undervejs.

– Jeg synes, at de spillede rigtig flot de første 25-30 minutter. Der var de gode, og de lagde et fint tryk på os, og vi løste ikke rigtig opgaverne særligt fint. Da han scorede (Jonas Dalgård scorede til 3-1, red.), der tænkte jeg, at det var et flot mål, og så tænkte jeg, om det var en dag, hvor de bare sparkede alt ind.

– Men jeg synes også, at de ‘dødede’ lidt derfra, og så var jeg faktisk rolig derfra, som kampen skred frem. Jeg synes, at vi dominerede den sidste time, og det var vel kun et spørgsmål om tid, før at vi kom foran og fik lukket den.

Er du overrasket over, hvad CBS Sport kom med?

– Jeg vidste godt, at det var et godt spillende hold, og jeg stod da også og tænkte, om de kunne blive ved med at holde det tryk. De kom med meget power, men de ‘dødede’ også lidt ud. Det er lidt synd, at de er ikke i bedre form, for hvis de kunne spille sådan en type fodbold i længere tid, så ville de være gode.

Kæmpe cadeau

Timos Adraktas stod for et par taktiske justeringer efter 3-1-scoringen, efter at Tårnby FF havde spillet ‘lidt for naivt og dumt’ ifølge cheftræneren.

Derefter stod der Tårnby FF på den sidste time af opgøret, mener træneren. Timos Adraktas glæder sig dog over, at CBS Sport ikke gik på kompromis med holdets koncept trods manglende fysik.

– Det var fedt, at de spillede deres chance og spillede den type fodbold, som de gjorde, så en kæmpe cadeau til dem.

Med sejren skal Tårnby FF nu møde Serie 3-holdet FC Culpa tirsdag 15. juni klokken 18 i Valby i fjerde kvalifikationsrunde. Vinderen sikrer sig en plads i hovedturneringen af Sydbank Pokalen 2021/2022.

Høj moral

Den næste pokalkamp kommer oveni i et tæt program for Tårnby FF, og cheftræneren ærgrer sig en smule over, at holdet skulle bruge ekstra kræfter på at sikre videre avancement. Timos Adraktas mener dog, at kampforløbet i pokalkampen signalerer, at Amager-klubben aldrig giver op.

– Nu var det for anden kamp i streg, at vi kom tilbage, hvor vi havde været bagud, og det, synes jeg, viser høj moral, og vi kom da også til at bruge lidt flere kræfter, end jeg lige havde håbet på. Nu får vi en kamp mere i et forvejen hamrende tæt kampprogram. Så nu skal vi spille pokalkamp på tirsdag, og vi har en kamp på lørdag, så jeg ved da, hvad vi skal bruge tiden på.

Kommer du til at flere spare spillere til den næste pokalkamp?

– Nu tager vi lige Otterup på lørdag, og så må vi se, om der er nogle, der kommer tilbage fra skader og så videre, men jeg tager en kamp ad gangen, og der er rigeligt at se til, men nu har vi heldigvis nogle til at lappe spillerne sammen, og så må vi se, hvad vi stiller med på tirsdag. Vi har en sindssygt vigtig kamp foran os, siger Timos Adraktas til LigaBold.dk.

Tårnby FF møder Otterup på lørdag, og der resterer fire kampe for Tårnby i Danmarksserien Nedrykningsspil Pulje 1. Amager-klubben er nummer ét i puljen med 37 point efter 23 kampe.