Jylland Serie 2 Pulje 20

Tidl. landsholdsspids bliver Vejle-serietræner

Brian Brøsted Rasmussen – til højre – Foto – Dorte Adelfred

Af Anders Jensen, redaktør på LigaBold.dk

Brian Brøsted Rasmussen kan skrive tre danske A-landskampe på CV’et i årene 1989 til 1990, hvor han var på hold med blandt andre Peter Schmeichel, Lars Olsen og Henrik ‘Store’ Larsen. Det blev også til 162 kampe og 49 mål for Vejles førstehold samt opgør for FC København i Superligaen.

Efter karrierestoppet har 55-årige Rasmussen kastet sig over trænergerningen, der startede i Vejle, men nu er den tidligere landsholdsspids tilbage i klubben.

Den tidligere Superliga-spiller kommer nemlig til at være træner for Vejles Serie 2-hold, siger han til LigaBold.dk. Da Vejle henvendte sig, var han ikke i tvivl.

– Oprindeligt er jeg Fredericia-dreng, og da jeg var U13-spiller, flyttede jeg til Vejle. Derefter skiftede jeg til FC København, og så kom jeg efterfølgende tilbage til Vejle for at spille for dem. Jeg har været trænet i 13 år i ungdomseliten i Vejle, inden jeg røg til Hedensted. Derfor har Vejle altid været min hjerteklub. Da de spurgte, om jeg ikke kunne hjælpe dem tilbage til fordums styrke, så sagde jeg selvfølgelig ja til det, siger Brian Brøsted Rasmussen til LigaBold.dk.

Det store mål for serieholdet er at komme i Danmarksserien, men målet inden for de næste to et halvt år, som Brian Brøsted Rasmussens nuværende kontrakt gælder, er, at klubben skal være i toppen af Jyllandsserien, siger han.

Lige nu er han i gang med at ændre kulturen på holdet, og det går godt, siger den tidligere landsholdsspiller.

– Vi er i gang med at rydde op i “sygdomme”, der har været i et stykke tid,  som har gjort, at vi har landet i Serie 2.

Hvilke “sygdomme” tænker du på?

– Det er noget med træningskulturen og fokus på det konditionelle og strukturelle. Tidligere har spillerne kommet, og de har skullet bæres hele vejen. Jeg har tidligere været professionel fodboldspiller. Vi skal træne tre gange om ugen, selvom det er Serie 2, og så skal vi have noget mere struktur på det offensive og defensive. Vi har allemandsfremmøde mandag, tirsdag og torsdag, så første del af planen er lykkedes. I og med, at de er kommet til træning, så har vi kunnet flytte dem hurtigere og har mere tid til at træne noget struktur i stedet for bare at spille noget intervalspil.

Vil have overskud i mange kampe

Vejles Serie 2-hold vandt den første kamp i sæsonen med 4-0 over BMI, og Rasmussen tror også, at der venter et godt forår for holdet.

– Min umiddelbare vurdering er, at vi kommer til at have overskud i mange af vores kampe, og det bliver formentlig også den nemmeste oprykning, hvis vi kommer til at rykke op. Jo højere vi kommer op, jo sværere bliver det. Der er ingen tvivl om, at vi vil rigtig gerne have mange af de her spillere med på rejsen.

– Mange af dem vil være en del af det, men der vil også komme udskiftninger. Det er der ingen tvivl om, for hvis vi havde en trup, der kunne begå sig i Danmarksserien, så ville vi formentlig vinde 7-8-0 i hver kamp, og det kommer vi ikke til. Vi får også vores udfordringer i Serie 2, men jeg er overbevist, at vi nok skal rykke op i år, siger den nye Vejle-serietræner, der tilføjer, at det vil være en skuffelse for ham, hvis holdet ikke rykker op.

Qua Rasmussens store erfaring som både træner og spiller er han også god til at sætte sig ind i, hvad spillerne føler i givne situationer.

– Jeg har stået på begge sider af kridtstregerne, kan man sige. Det gør, at jeg måske bedre kan forstå spillerne i nogle situationer kontra en træner,, der ikke har været på begge sider. Ikke at det ene er bedre end det andet, men jeg ved, hvordan spillerne tænker i bestemte situationer. Jeg kan måske også bedre aflæse deres kroppe. De træthedstegn, som der nu kommer, ved jeg godt, hvornår kommer, fordi jeg har selv været i det, siger Brian Brøsted Rasmussen til LigaBold.dk.

Næste opgør for den tidligere landsholdsspiller og Vejles Serie 2-mandskab er tirsdag 5. april mod Hatting-Torsted Fodbold på udebane med kampstart klokken 19.