Serie 4

Tidligere AGF-spiller skifter til ny Serie 4-klub

Baris Özcan – Foto: Ishøj IF

Af Anders Jensen, redaktør på LigaBold.dk

40-årige Baris Özcan har tidligere gjort sig i Superligaen for AGF, da han var en del af Aarhus-klubben i halvandet år med 33 Superliga-kampe og ét mål til følge i starten af 00’erne. Han scorede blandt andet et flot langskudsmål mod OB.

Den tidligere Superliga-back er dog stadig en del af fodboldverdenen, og han har igennem årene trappet stille og roligt ned for fodbolden.

Nu venter der et nyt kapitel i Baris Özcans fodboldkarriere. Den tidligere AGF-spiller siger til LigaBold.dk, at han skifter til Hundige Boldklub. Klubbens bedste hold skal i den kommende sæson spille i Serie 4.

Özcan har senest spillet i Sjællandsserie-klubben VB 1968, hvor den tidligere landsholdsspiller Nicki Bille blandt andet er en del af truppen.

– Det seneste halve år i Værebro (VB 1968, red.), der spillede jeg ikke så meget, hvor jeg kun var med i et par enkelte kampe, så det skyldes dét, og så har jeg været ramt af corona. Jeg var rimelig hårdt ramt i tre uger. I Hundige er min fætter derude, og han har startet et helt nyt projekt op baseret på nogle unge spillere og nogle rutinerede, og så tænkte jeg, hvorfor ikke.

– De henvendte sig allerede i januar, og der havde jeg en dialog med Værebro, om jeg ikke lige kunne blive et halvt år og hjælpe dem op i Danmarksserien, hvilket så ikke lykkedes. Jeg havde lovet dem (Hundige Boldklub, red.), at fra sommer af skulle det være, siger Baris Özcan til LigaBold.dk.

Der venter noget af et spring i niveau for Baris Özcan fra Sjællandsserien til Serie 4, og han er spændt på, hvordan det bliver at spille på et noget lavere niveau.

– Nu må vi se, hvordan det er. Jeg så nogle af deres kampe i Serie 5, og der gik de ubesejrede igennem. De vandt også SM (serieturnering, red.) for Serie 5, så hvordan niveauet er i Serie 4, det må jeg lige se, men jeg tror, at jeg bare skal bruge min rutine og erfaring til at komme igennem. Jeg har lidt alderen imod mig, da jeg er 40 år. Det bliver spændende.

Kroppen har det fint

Trods Baris Özcans 40 år, så nyder den tidligere AGF-spiller at spille i de danske serierækker, selvom han bliver ramt af småskavanker indimellem.

– Jeg synes, at kroppen generelt har det rigtig godt, men der skal selvfølgelig ikke så meget til, før at der kommer nogle skavanker, det må jeg ærligt indrømme, men ellers synes jeg, at kroppen har det fint. Efteråret i Værebro var meget bedre. Der var jeg fit, og så har coronaen selvfølgelig taget lidt hårdt på mig. Vi må se, jeg har spillet lidt ottemandsbold sådan hyggebold, og der var det fint. Nu må vi se, hvordan det bliver i Serie 4.

Lige nu er der sommerferie i Hundige Boldklub, men klubben starter træningen op i slutningen af juli, da holdet har første turneringskamp i Serie 4 15. august. Özcan bor tæt på Hundige Boldklub, og han har derfor et stort kendskab til klubben.

– Jeg har spillet sparret lidt med min fætter, og han er også helt ny på trænersiden. Det er nærmest i min baghave. Jeg bor i Ishøj, og det tager fire minutter at køre derop, så jeg har fulgt dem rimelig meget. Generelt kender jeg næsten hele truppen, og det er nogle fantastiske mennesker.

Elsker at spille fodbold

Hundige Boldklub er en nyopstartet klub, der startede i vinter, og klubben har gode faciliteter i form af blandt andet vaskeservice og et godt omklædningsrum, og Baris Özcan siger, at klubben har store ambitioner. Han håber, at han kan bidrage med sin rutine og store erfaring fra de danske serierækker.

– Jeg har altid elsket spillet, og jeg tror, at det bliver rigtig svært den dag, hvor man endelig siger stop i forhold til omklædningsrummet og den stemning omkring forberedelse til kampe. Det vil altid være i mig, og jeg tror, at det vil blive rigtig svært at stoppe lige pludselig. Selvfølgelig har jeg haft den tur, hvor jeg har spillet på kontrakt og så kommet ned at spille seriefodbold.

– Jeg startede i Ishøj IF i Serie 2, og jeg var med hele vejen op til Danmarksserien. Det var en fantastisk tid, og det er en fantastisk klub, og der er et fantastisk sammenhold. Når man er på det niveau, er vi alle lige, og der kigger man sig ikke over skulderen og tænker: ‘Han har bedre kontraktforhold end mig’.

– Det var det, der gjorde, at vi nåede fra Serie 2 til Danmarksserien på kort tid. Vi var mange lokale og unge spillere, der var sultne. Det er det samme, som jeg vil bibringe til Hundige. De har et mål om at rykke op de næste par år, og det vil jeg gerne være en del af, så længe kroppen holder, siger Baris Özcan til LigaBold.dk.

Baris Özcan var som ung en del af Brøndby IF, inden han skiftede til AGF i januar 2001. Efter tiden i AGF spillede Özcan i FC Aarhus, Boldklubben Skjold, Fremad Amager, Ølstykke FC og IF Skjold Birkerød, inden han trappede ned og spillede seriefodbold.

Af danske serieklubber har han blandt andet spillet for Ishøj IF og VB 1968.

[TheChamp-FB-Comments language="da_DK"]