Danmarksserien Pulje 1

Tidligere BIF’er og Frem-profil skal spille i DS

Beran Camili – til højre – Daniel ‘Elly’ Pedersen – til venstre – Foto: Boldklubben Frem

Af Anders Jensen, redaktør på LigaBold.dk

Tilbage i sommeren 2019 valgte Beran Camili at stoppe i Frem efter mere end 200 kampe for klubben. Han forlod klubben grundet en længere skadesperiode, men nu er han tilbage på grønsværen.

30-årige Beran Camili siger til LigaBold.dk, at han har valgt at genoptage fodboldkarrieren, og han skal fremover tørne ud for Danmarksserie-klubben Fremad Valby, hvor han kender flere.

– Jeg rev med akillessene over, og så spillede jeg ikke i næsten to år. Jeg begyndte så på lidt selvtræning, og så snakkede jeg med Gundersen (Fremad Valby-cheftræner Henrik Gundersen, red.), som var min gamle træner i Frem, og han sagde sammen med Nick (Fremad Valby-assistent Nick Pedersen, red.), at jeg bare skulle komme at træne med en gang imellem.

– Det startede jeg så på, og så kom jeg næsten til alle deres træninger. Så er det gået meget godt, og så passer det bare godt at træne et par gange om ugen, siger Beran Camili til LigaBold.dk.

Grundet de mange skader, så har Camili fået en lidt anden rolle på Fremad Valby-holdet, end han tidligere har haft i løbet af karrieren.

– Jeg har haft problemer med begge akillessener, og det døjer jeg stadig med. Det gør også, at jeg ikke er den samme spiller, som da jeg var i divisionerne. Jeg spiller inde centralt, hvor jeg ikke skal lave de hurtige accelerationer, så jeg spiller lidt på en anden måde, end som folk kender mig.

– Det gjorde jeg også lidt i min sidste tid i Frem, så det er lidt som det sidste år, jeg var i Frem. Derudover er jeg blevet lidt tungere, men jeg tænker, at jeg kommer af med de ekstra kilo løbende, siger Camili, der fik debut for Fremad Valby mod BSF (Ballerup-Skovlunde Fodbold) i Danmarksserien i onsdags.

Elsker fodbold

Beran Camili har i den grad savnet at være en del af et fodboldhold, og derfor er han også rigtig glad for at være startet ude i Fremad Valby.

– Det er superfedt. Det kan jeg godt mærke, at jeg har savnet. Jeg har altid elsket at spille fodbold, så jeg synes, at det er superfedt at træne. Jeg kan mærke, at når jeg har været væk i nogle år, så værdsætter jeg også de små ting noget mere. Bare det at komme ud til træning er superfedt.

Den tidligere Frem-spiller mener, at han kan bidrage med rutine og køligt overblik, og derudover kender han Fremad Valby-cheftræneren Henrik Gundersens måde at spille på.

– Jeg kan bidrage med noget ro på bolden og tage nogle kloge beslutninger på banen. Så kan jeg hjælpe de andre i forhold til også at tage de rigtige beslutninger. Så ved jeg, hvordan Gundersen (Fremad Valby-cheftræner Henrik Gundersen, red.) gerne vil have sit hold til at spille, så det kan jeg også give videre til de andre spillere, så vi kan få et spilkoncept ind på holdet. Ellers prøver jeg bare at gøre mit bedste.

Niveauet i Fremad Valby er godt, synes Camili, og der er et par spillere i truppen, der har potentiale, vurderer han.

– Der er mange gode spillere, der også sagtens vil kunne begå sig på et højere niveau, og det tror jeg også, at nogle af de helt unge kommer til, hvis de bliver ved med at arbejde stenhårdt.

Makkerskab med ‘Elly’

I Fremad Valby kommer Camili også til at spille sammen med sin tidligere holdkammerat Daniel ‘Elly’ Pedersen, der også lige er skiftet til klubben.

– Vi har tidligere i flere sæsoner været en offensiv duo i Frem og har altid kreeret mange mål og chancer sammen, så det er superfedt. Han kommer også med sine ting. Han er en superdygtig afslutter og nok én af de bedste, som jeg har set. Det er superfedt, at han gider at komme, så det ser jeg frem til, siger Beran Camili til LigaBold.dk.

Beran Camili var tilknyttet Brøndby IF fra sommeren 2009 til sommeren 2011. Han sad ved flere lejligheder på bænken, men Camili fik aldrig officiel debut for Superliga-holdet. Han har også tidligere været en del af B93.

Fremad Valby indtager lige nu sidstepladsen i Danmarksserien Pulje 1 med 10 point efter 14 dage. Holdet skal næste gang i aktion lørdag 24. april, hvor Køge Nord FC venter på Rishøj Stadion.

[TheChamp-FB-Comments language="da_DK"]