Sydbank Pokalen

Tidligere BIF’er var tilbage: Ærgerlig snitter

Kim Christensen – Foto – Anders Jensen

Af Anders Jensen, redaktør på LigaBold.dk

Brøndby Stadion (LigaBold.dk): Allerød FK var fint med i starten af tredje runde-opgøret mod Brøndby IF, men derefter skruede Brøndby bissen på, og Niels Frederiksens tropper endte med at sende Danmarksserie-mandskabet hjem med en endefuld på 1-8.

Allerød-assistenttræner Kim Christensen har en fortid som professionel fodboldspiller, og han var blandt andet en del af Brøndbys mandskab fra sommeren 2005 til 2006. Nu var den tidligere topangriber tilbage på Brøndby Stadion, men denne gang var det på modstanderens bænk.

41-årige Kim Christensen siger til LigaBold.dk, at det ikke var den optimale retur til Brøndby Stadion for ham. Han er ærgerlig over, at Allerød løb ind i en snitter.

– Jeg er faktisk lidt irriteret over de to første mål, som Brøndby lavede, fordi det var nogle unødvendige mål. Det var lidt det, som vi havde trænet. Ved det første mål gik vi ikke op til et indlæg, og det er skidt. Det har vi trænet rigtig meget. En ting er, at hvis der var en Brøndby-spiller, der hoppede over os og qua hans talent, og at han spiller i Superligaen, så er det fair nok, men vi kom simpelthen ikke op til dem. Ved det andet mål blev vi spillet indenom inde centralt, hvor vi også havde snakket om, at vi skulle have lukket af.

– Det tredje og fjerde mål var bare klasseforskel. Der må man bare lette på hatten, det var flot. Derefter begyndte vi at lede efter luften, og vi åbnede noget mere op, og så må vi sige, at det var klasseforskel. Det var lidt ærgerligt med de to første mål, fordi så kunne vi måske være kommet til pausen med 0-0. Bortset fra det, var det en fremragende dag for spillerne og klubben, og det er lidt ærgerligt, at det skulle blive en snitter, men sådan er det, når et Danmarksserie-hold møder de danske mestre.

Det var ikke lige det, som du havde håbet på ved at vende tilbage på Brøndby Stadion?

 Nej, Brøndby vil gerne vinde pokalfinalen til maj, og vi har faktisk allerede vundet den ved at trække Brøndby. Det var vores festdag, og jeg har det okay med det. Det er ikke det værste nederlag at få. Det er stort for os, at vi trak Brøndby, og det er vi glade for.

Allerød kom på tavlen i kampens slutning til 1-8, og det skabte stor jubel blandt Allerøds fans. Kim Christensen siger, at målet betyder meget for spillerne.

– Det betyder selvfølgelig meget, fordi man spiller jo med, at den, der scorer det sidste mål, har vundet kampen, så den vandt vi jo, siger ham med et grin og fortsætter:

– Det er selvfølgelig fedt for dem at score mod Brøndby, og det synes jeg også, at de havde fortjent. De arbejdede for det og efterlod alt, hvad de havde derude, og de havde ikke noget som helst i sig længere. Vi fik lavet et mål til sidst, og det var fedt.

Skal forsvare bedre

I kampen mod Brøndby fik Allerød-spillerne en smagsprøve på, hvad det vil sige at spille professionel fodbold, men kampen kan også bruges til de kommende opgaver i Danmarksserien, fastslår den tidligere topangriber.

– Vi kan bruge den til rigtig meget. Vi kan sige til dem, at det godt kan betale sig at træne noget mere. Vi træner jo i snit halvanden gang per uge, og når man møder et hold, der lever af det. Der er selvfølgelig noget at hente der. Vi præsterede jo godt i de første 20 minutter, hvor vi hang med, og vi fik også spillet den fint rundt i momenter.

– Der er rigtig meget at hente på den fysiske del, og så skal vi også være bedre til at forsvare, for jeg synes, at vi fik spillet bolden fint rundt, og vi fik vendt spillet med vores spillestil, men vi var simpelthen for dårlige til at forsvare, og det skal vi lære. Det er noget, som vi har trænet, og nu er vi stadig ikke i mål med det, og i denne kamp blev vi kraftigt udstillet, når vi mødte så godt et hold, som straffede os. Så vi kan bruge den til mange ting, også med noget humør på. Det var en god dag.

Kræfterne slap lidt op til sidst?

– Ja, det er klart. Det er også det, som folk skal forstå. Nu har jeg spillet på det højeste niveau herinde, men også seriebold med nogle drenge. Man skal forstå, at der er kæmpe forskel på det fysiske, når det er nogle topatleter som Brøndby-spillerne og så os. Der er bare kæmpe forskel, og der er 1-8-forskel, og det er sådan, som det er, siger Kim Christensen til LigaBold.dk.

Næste opgave for Allerød FK bliver mod Union på søndag i Danmarksserien.

Kim Christensen nåede i løbet af karrieren at spille hele 132 Superliga-kampe i alt for Lyngby, Brøndby, OB og FC Midtjylland med 28 mål og 17 oplæg til følge.

[TheChamp-FB-Comments language="da_DK"]