Tidligere FCK-talent bomber mål ind i Serie 1

Af Anders Jensen, redaktør på LigaBold.dk

For få år tilbage var Marcus Stoltenberg holdkammerat med blandt andre William Bøving og Rasmus Højlund på FC Københavns U17-hold, men nu er den målfarlige offensivspiller tilbage i barndomsklubben Raklev GI, der huserer i Serie 1.

I denne sæson er det gået strålende for Stoltenberg, da han er noteret for 13 mål i 10 kampe for Serie 1-klubben inden forårets kampe.

Den 18-årige målmager siger til LigaBold.dk, at han nyder at spille for barndomsklubben, hvor der er et helt unikt fællesskab.

– Vi er en god gruppe i Raklev, så det er altid rart at komme til træning. Det er bestemt også noget, som jeg har hjulpet mig med at præstere på banen. Vi er et ungt hold, og jeg har kendt mange af dem i lang tid, siger Marcus Stoltenberg til LigaBold.dk.

Den 18-årige spiller har altid haft et talent for at score mål, siger han.

– Jeg har altid haft en målnæse, fra da jeg var helt lille. Jeg har altid scoret mål, og det er nok også grunden til, at jeg nåede så langt inden for ungdomsfodbolden. Efter at jeg er begyndt at spille seniorfodbold og har fået en større rolle nede i Raklev, så er jeg også blevet bedre til at trække modstanderne og finde de frie spillere, så det ikke kun er mig, som der bliver farlig.

Stoltenberg startede med at spille fodbold som fireårig i Raklev GI. Da han blev U13, skiftede han til Holbæk, hvor Stoltenberg var i halvandet år. Herefter tog Stoltenberg et stort spring, da han som U15 blev en del af FCK. Han endte med at være en del af hovedstadsklubben i tre år, inden han drog hjem til Raklev i sommeren 2019.

Tiden i FCK har givet ham meget som fodboldspiller.

– Det har selvfølgelig udviklet mig både fodboldmæssigt, men også på det personlige. Det har givet mig et indblik i, hvor meget det kræver at have en hverdag som semiprofessionel, eller hvad man kalder det. Det gav meget.

Sammenholdet haltede i FCK

Stoltenberg endte med at forlade FCK, da han løb ind i en række skader, og så forsvandt motivationen stille og roligt.

– Grunden til, at jeg forlod FCK, var, at jeg hen imod slutningen fik en masse skader og blev lidt fejlbehandlet. Jeg havde noget skæv ryg, så jeg fik ondt i knæet. Jeg mistede derfor motivationen til at spille og træne en fem-seks gange om ugen. Det gjorde, at jeg tog hjem til Raklev for at spille, og jeg har egentlig fået glæden tilbage igen.

Stoltenberg kan mærke en kæmpe kontrast mellem den store klub FCK og den noget mindre Serie 1-klub Raklev GI. Konkurrencen i FCK gik ud over det sociale, mener offensivspilleren.

– At det ikke er lige så konkurrencepræget i Raklev gør også, at sammenholdet i truppen bliver bedre. Det kan godt være, at der er nogle spillere, som spiller på samme position, men i Raklev vil alle, at klubben klarer sig godt. I FCK var alle mand for sig selv, og det var lige meget, hvad det kostede. Man skulle bare frem og være den bedste. Sammenholdet i FCK haltede, og det var ikke så godt i omklædningsrummet.

Var det grundet konkurrencen i FCK, at du mistede motivationen?

– Jeg havde ikke motivationen til træninger (i FCK, red.), så jeg kæmpede måske ikke så meget, som jeg kunne have gjort, end hvis jeg havde det godt, og sammenholdet var perfekt. Jeg tror også, at det, at jeg er blevet glad for fodbold igen, også har løftet mit niveau.

Raklev har et ungt hold, pointerer Stoltenberg, og holdet formåede i efteråret at udnytte, at mange af modstanderne undervurderede Raklev en smule. Sammenholdet i Raklev har også båret holdet i mange kampe, mener han.

Går efter topscorertitel

Holdet er lige nu nummer seks i Serie 1 Pulje 2 blandt andet takket være Stoltenbergs 13 mål. Det gør ham til den næstmest scorende i den sjællandske Serie 1, kun overgået Jakob Kloppenborg, der skiftede til Danmarksserie-klubben Karlslunde IF i starten af 2021.

Den 18-årige spiller har et klart mål for sæsonen.

– Jeg regner med, at jeg skal fortsætte med at score mål. Jeg vil gerne ende som topscorer i Serie 1. Det er et personligt mål.

På sigt kan det være, at Marcus Stoltenberg vil prøve sig af på et højere seniorniveau, men han tager det stille og roligt.

– Lige nu er der meget fokus på skolen, men man drømmer selvfølgelig om at spille i de store ligaer. Jeg lever bare i nuet lige nu, og så må vi bare se, hvad der sker, siger Marcus Stoltenberg til LigaBold.dk.

Første turneringskamp for Raklev GI bliver mod Greve Fodbold lørdag 17. april klokken 15.