Danmarksserien Pulje 4

Tidligere FCM-talent skifter til DS-tophold

Rasmus Winther Johansen – til venstre – Foto – Privat

Af Anders Jensen, redaktør på LigaBold.dk

Odder havde et fremragende efterår, og lige nu topper det jyske mandskab Danmarksserien Pulje 4.

Derfor har klubben kurs mod 3. division, men i jagten på at sikre en plads i 3. division til næste sæson har mandskabet forstærket sig.

24-årige Rasmus Winther Johansen, der er blevet skolet i FC Midtjylland, skal nemlig fremover spille for Odder i Danmarksserien, siger han til LigaBold.dk. Han har de seneste mange år spillet for Aarhus-klubben VRI, men han trænger til at prøve noget andet.

Han fortæller, at flere klubber har været ude efter ham.

– Jeg havde spillet i VRI i fem år, men jeg følte, at der skulle til at ske noget nyt. Der var en del tilbud, men Odder var dem, der havde den bedste pakke. Vi har snakket nogle gange, og de forklarede, hvordan de kører tingene, og det er meget tiltalende, siger Rasmus Winther Johansen til LigaBold.dk.

På hvilket niveau snakker vi om?

– Der var lidt i Danmarksserien og 3. division.

Johansen nævner, at der er nogle andre muligheder i Odder end i VRI, og han ser det som meget naturligt at prøve sig af på et højere niveau.

Han skifter også til topholdet, da Johansen gerne vil spille i 3. division.

-.Det er derfor, at jeg skifter til Odder. Holdet har ambitioner om at rykke op, og så kan jeg godt tænke mig at bidrage til, at vi kan lykkes med det. Jeg både håber og tror, at det er muligt at rykke op til sommer.

I det seneste halve år har han været på udveksling i Bruxelles, og her har han fokuseret på sin uddannelse. Han glæder sig derfor til at spille fodbold igen, da Johansen har savnet det meget i Belgien.

Det passer perfekt i Odder i forhold til ambitioner og træningsmængde, nævner midtbanespilleren.

– Det tilbud, der var fra 3. division, var fra en klub, der træner fire gange om ugen plus kamp i weekenden. Det tiltalte mig ikke så meget, da det også skal hænge sammen. Nu bliver jeg færdig til sommer (læser Cand.merc.(jur.), red.), og så skal man finde et fuldtidsjob, så tingene skal hænge sammen. Den her pakke i Odder, hvor man træner tre gange om ugen, og jeg bor i Aarhus, så der er overskuelig afstand til Odder, der kunne jeg se den største sammenhæng.

Når den 24-årige midtbanespiller skal beskrive sig selv som spiller, så er det med fokus på høj energi.

– Min største force er min energi og mit pasningsspil, og jeg har også et okay skud, som nogle gange resulterer i mål, men det er nok primært min energi inde på midten, der er min force, siger Rasmus Winther Johansen til LigaBold.dk.

Midtbanespilleren var med til at rykke VRI fra Serie 1 fra Danmarksserien.

I ungdomstiden var han både i FC Midtjylland samt et smut i Horsens. I FC Midtjylland vandt U17 og U19 Ligaen, mens han sad på bænken mod Atletico Madrid i Youth League.

Odder har 31 point efter 14 kampe. Mandskabet har to point ned til Holstebro.