København Serie 2 Pulje 4

Tidligere FCN-talent bomber mål ind i Serie 2

Daniel Skov – Foto – B1960

Af Anders Jensen, redaktør på LigaBold.dk

Daniel Skov har for alvor fået hul på målbylden. Den tidligere FC Nordsjælland-spiller har scoret mål efter behag for Boldklubben 1960 i Serie 2, hvor han i efteråret blev noteret for hele 17 mål i ni kampe.

Den 22-årige angriber siger til LigaBold.dk, at de mange mål skyldes, at han er blevet mere direkte i sit spil, samt B1960’s store kvalitet.

– Jeg tror, at det er grundet, at jeg har været i god fysisk form. Derudover så har jeg spillet på et rigtig godt hold, som også har gjort mig selv bedre. Jeg har jo tidligere spillet på et rimelig højt niveau, da jeg spillede i FC Nordsjælland fra U14 til U19. Der var jeg nok mere en playmaker-type, der ikke var så målfarlig. Jeg tror, at jeg har ændret mit spil til at være mere direkte, men jeg kan stadig godt lide at komme med tilbage.

– Når man kommer lavere ned i serierne, kan man være farlig i dybden, og det har jeg været. Derudover løber jeg meget og er bevægelig. Det er nok min bevægelig, der gør, at jeg har scoret så meget, og jeg er ikke så stationær. Jeg har til dels været skarp i mine afslutninger. Vi på holdet har haft et rigtig højt niveau i efteråret og stort set igennem alle kampe har vi været overlegne spillemæssigt og kommet til masser af chancer, siger Daniel Skov til LigaBold.dk.

B1960 topper den københavnske Serie 2 med 30 point efter 11 kampe, og det gode spil skyldes blandt andet, at holdet har haft et stærkt defensivt fundament samt været skarp i presspillet.

– Vi har som hold forsvaret rigtig godt. De defensive spillere har klaret det virkelig godt. Vores presspil har siddet der, og vi har fået nogle aftaler på plads, i forhold til da vi spillede i Serie 3.

– Vi har bare haft en rigtig bred trup og har ikke været ramt af så mange skader. Vi har været meget koncentrerede, og vi tabte anden kamp, og det var ligesom et ‘wakeupcall’. Vi tør at spille bolden, og vi har turde gå til den i alle kampe. Vi har kunnet se rent teknisk, at vi er bedre. Grunden til, at vi har fået så mange point er nok grundet vores koncentration.

Blev kasseret i FC Nordsjælland

Som ung var Daniel Skov et talent i FC Nordsjælland og blev også til tider rost af daværende FC Nordsjælland-træner Kasper Hjulmand. Han gjorde sig dog primært på ungdomsholdene og forlod klubben i sommeren 2017. Fodboldopdragelsen i Farum-klubben har betydet, at han besidder en god teknik.

– Det har givet mig meget. Det er der, hvor jeg har fået min tekniske formåen. Det sidder bare på rygraden, da jeg i timevis har lavet tekniske øvelser. Hvis jeg trænede mere end to gange om ugen, så kunne det være, at jeg kunne hive endnu mere frem. Når man har trænet fem-seks gange om ugen, så sidder det der bare, og man tænker ikke så meget over det. Det er meget naturligt.

Hvorfor blev det ikke til mere i FC Nordsjælland?

– Gamet er sådan, at hvis man ikke får forlænget til Superligaen, så fortsætter man ikke, så det er bare der, den lå. FC Nordsjælland troede ikke på mig på den lange bane. Da jeg spillede U19, var jeg fast, og jeg var en rimelig stor profil på holdet, men det var nok den sportslige ledelse, der ikke troede nok på mig. På et tidspunkt i min U17-tid gik det rigtig godt, og jeg var med landsholdet. Der så det ud til, at jeg skulle op i Superliga-truppen, men det er lidt svært at sige, hvad der ændrede sig.

– Efter FC Nordsjælland, der gav det lidt et ryk, og jeg mistede i løbet af U19 lidt lysten, da jeg så småt godt kunne se, at man ikke blev hevet op, da jeg ikke spillede så mange reserveholdskampe. Så var jeg lidt i tvivl, om jeg ville fortsætte på eliteniveau. Jeg var vant til at træne seks gange om ugen. Jeg spillede i Helsingør efter, og det var ikke, fordi jeg var ved at komme ind i deres Superliga-trup på daværende tidspunkt.

– De så potentiale i mig, men jeg kunne godt mærke, at det var hårdt uden nogen form for penge. Så fik jeg et halvt år, hvor ikke spillede fodbold og prøvede at mærke, om lysten var der. Det var den ikke på det tidspunkt, og så begyndte jeg at trappe ned og spille lidt seriebold i Helsinge. Jeg har hygget mig med det og har tid til meget andet i livet, så det har givet nogle andre muligheder.

Hvordan har du det med, at det ikke blev til mere?

– Til dels er det jo et fair game. De udvælger, hvem de tror på, at det er bare sådan, som det er. Om jeg personligt synes, at jeg fik chancen nok på seniorholdet i FC Nordsjælland, det synes jeg faktisk til dels ikke, hvis jeg skal være helt ærlig. Jeg har dog også forståelse for det. Det er sådan, som fodbold er. Jeg synes dog, at når jeg havde været så mange år i klubben og havde spillet mange kampe, så kunne de måske godt have givet nogle flere chancer.

– På det tidspunkt var der måske heller ikke så meget plads. Nu er der nok mere plads til, at folk kan få chancer, end da jeg var der. Jeg havde en rigtig god tid i FC Nordsjælland, så det er fair nok, men jeg fik dog ikke nok chancer, hvis jeg skal være ærlig.

Godt sammenhold

Efter FC Nordsjælland tog han som sagt til FC Helsingør i en kort periode. Derefter blev det til et halvt år i Espergærde, inden han tog et halvt år væk fra fodbolden. Skov valgte efterfølgende at tage til Helsinge i Sjællandsserien, inden næste stop blev B1960, hvor han spiller i dag. Han har spillet i B1960 i halvanden sæson, og han nyder at spille på holdet.

– Den store grund til, at jeg er i B1960, er, at det er et kristent hold. Jeg kommer fra en kristen familie, og så spurgte klubben, om jeg ville spille for dem. Det var et højt niveau, selvom det var Serie 3. Jeg spiller med nogle gode spillere og har det sjovt med dem. Jeg nyder bare at spille fodbold, om det er Serie 2, eller om det kunne have været 2. division. Det, har jeg indfundet mig med, er okay.

Daniel Skov mener, at Serie 2-holdet har et rigtig godt fællesskab, og der er en noget hyggeligere stemning på holdet end i FC Nordsjælland, som var mere professionelt.

– Jeg tror ikke, at vi har et meget bedre fællesskab end andre fodboldklubber. Vi er bare sammen om noget, som vi alle sammen kan lide, men så har vi også vores tro, som også fylder noget. Vi kan eksempelvis have noget andagt før kamp og sådan nogle ting.

– Jeg tror bare, at vi er meget på bølgelængde, og det er generelt god stemning. Jo højere du kommer op i rækkerne, jo mere forlanger folk af dig, og der kommer derfor en hårdere og mere kontant tone. Her på holdet har vi bare et meget omfavnende fællesskab, hvor alle accepterer alle, og det er noget andet end i FC Nordsjælland. Det er klart. Vi har et virkelig godt fællesskab, og det påvirker også vores præstationer på banen, at vi har det godt med hinanden og vil kæmpe for hinanden. Nogle af gutterne har været med siden Serie 5, og de har en ambition om at komme så højt op som muligt.

Har I mange fælles arrangementer?

– Det er ikke fordi, det er voldsomt, men vi har nogle små arrangementer, hvor man er ude at spille noget i Grøndals Centret og har selvfølgelig afslutninger. Det er ikke fordi, vi har noget fast en gang om måneden. Folk ser mere hinanden i grupper. Internt på holdet er der mange, der er sammen, fordi der er en årgang over mig, der kender hinanden fra efterskole, og de kender hinanden sindssygt godt. Så er vi os unge gutter, som holder mere sammen. Nogle fælles arrangementer er opdelt, men vi har også store fælles arrangementer, så det ikke kun bliver angående fodbold, men også har noget ved siden af.

– Det store udland kan jeg ikke nå mere

Daniel Skov befinder sig godt med at spille fodbold på serieniveau, så der også er plads til andre ting i livet end fodbold, som han selv siger det. Derfor er Skov også indstillet på, at han nok ikke kommer tilbage til en fuldtidsprofessionel klub.

– Man kan ikke undgå at tænke på, hvad der kunne være blevet til, hvis man havde været lidt tålmodig i Helsingør eller kæmpet lidt mere. Nu er jeg 22 år, og man kunne måske godt være med i en af de høje danske rækker, hvis man virkelig begyndte at træne meget igen. Det store udland kan jeg ikke nå mere desværre. Så fodbold kan fylde lidt mindre, men så har jeg tid til andre ting eksempelvis rejser og højskoler og bare et andet liv.

– Nu har jeg overvejet at læse i politiet, og så kan jeg samtidigt spille fodbold ved siden af her. Så kan man fylde livet med endnu mere. Det med at spille fodbold, det kan være meget ensformigt, men det er også ens arbejde. Jeg tror ikke, at det store udland kalder, så jeg indfundet mig med at spille lidt lavere nede og hygge mig med det, siger Daniel Skov til LigaBold.dk.

Daniel Skov er noteret for 11 U-landskampe for Danmark (fra U16 til U19) med to mål til følge. Angriberen spillede blandt andet en testkamp for FC Nordsjælland mod polske Legia Warszawa i februar 2017.

De gode præstationer for B1960 i efteråret har betydet, at Daniel Skov er nomineret til ‘Efterårets profil’ i København Serie 1 og Serie 2 ved LigaBold.dk Awards 2020.

[TheChamp-FB-Comments language="da_DK"]