Jylland Serie 1 Pulje 7

Tidligere Randers-spids stopper seriekarriere

Nicolas Bøgild – Foto – Vendsyssel

Af Anders Jensen, redaktør på LigaBold.dk

Nicolas Bøgild har både spillet i Superligaen for Randers FC og været i islandsk fodbold hos Valur, men tiden som fodboldspiller er nu forbi.

Den 33-årige angriber siger til LigaBold.dk, at han har spillet sin sidste kamp for Serie 1-klubben Hornbæk SF, hvor han indtil nu har været spillende assistent.

Nicolas Bøgild har tidligere fortalt til LigaBold.dk, at han blev ramt af modermærkekræft i januar 2020, men han er i dag kræftfri.

– Jeg er ved at være mig selv igen (efter kræftsygdommen, red.), men i forhold til fodbold har jeg også snakket med træneren Simon (Hornbæk SF-cheftræner Simon Gade Pedersen, red.), at jeg nok har spillet min sidste kamp i Hornbæk.

– Han siger stadig, at jeg bidrager til kamp, men jeg har selv været i trupper, hvor der har været nogle, der ikke behøvede at træne. Jeg ved, hvor frustrerende det kan være for unge spillere, når en “gammel” er selvskrevet på holdet, og det synes jeg ikke, at jeg kan være bekendt for nogen som helst, så jeg trækker mig, siger Nicolas Bøgild til LigaBold.dk.

Overskuddet driller

Han nåede at være i Hornbæk SF, der er beliggende i Randers, i to en halv sæson (i de jyske serierækker spilles der sæsoner af et halvt års varighed), og Bøgild er selv fra Hornbæk.

Det er en kombination af manglende overskud og tid, der har gjort, at tiden er inde til at stoppe.

– Jeg er startet på et nyt arbejde, og det er 100 år siden, at jeg har trænet, og det har jeg næsten ikke gjort, siden jeg var ungdomsspiller. Det med, at man også har en familie, gør, at overskuddet driller, og så er jeg ved at være fodboldtræt.

Hornbæk SF kan dog godt gribe knoglen, hvis der er akut brug for spillere til en kamp.

– Jeg har sagt til Gade (Hornbæk SF-cheftræner Simon Gade Pedersen, red.), at hvis der opstår akut og mangler én i weekenden, så kan han være heldig at få et ja, men han kan også være uheldig at få et nej. Jeg synes stadig, at det er sjovt at spille fodbold, men det er det med tiden, og hvor man er i livet. Fodbold er ikke førsteprioritet længere.

Vil hellere spille padel

Den tidligere Superliga-angriber siger, at han har givet alt i kampene for Hornbæk SF, og han har prøvet at give noget videre til de unge spillere i klubben.

Nu er interessen for fodbold dog forsvundet, og han har i stedet for kastet sig over padeltennis.

– Jeg er faktisk nået dertil, hvor jeg hellere vil spille en padelkamp end en fodboldkamp, siger Nicolas Bøgild til LigaBold.dk.

Nicolas Bøgild spillede fire Superliga-kampe for Randers FC, inden han skiftede til Skive i sommeren 2010. Her var han i fem år og var med til at sikre mandskabet en fjerdeplads i 1. division.

Efterfølgende stod den på ophold i Vendsyssel, Valur og Kjellerup, inden han skiftede til Hornbæk SF.

I efteråret fik Bøgild seks kampe for Hornbæk SF.