Københavnsserien

Tidligere SL-spiller valgte serieklub: Ombejlet

Anders Jochumsen – Foto – Anders Jensen

Af Anders Jensen, redaktør på LigaBold.dk

Lørdag kunne LigaBold.dk afsløre, at den tidligere Superliga-angriber Anders Jochumsen fremover kommer til at stå i spidsen for Københavnsserie-mandskabet Vigerslev Boldklub som cheftræner. 

Som assistent i Vigerslev Boldklub får Jochumsen selskab af den tidligere FC Græsrødderne- og divisionsspiller Kenni Kildeskov Olsen. 

40-årige Anders Jochumsen fortæller dog til LigaBold.dk, at der var flere klubber i 2. og 3. division, der var ude efter ham som assistenttræner. Han valgte dog at tage til Vigerslev Boldklub, da Jochumsen ser et godt match med Københavnsserie-klubben, og så ville han samtidig gerne være i et trænerteam med sin gode ven Kenni Kildeskov Olsen.

– Det har været højere oppe end Vigerslev (interessen fra andre klubber, red.). Det har ikke været 1. divisionsklubber, men der har været lidt snakke om at blive assistent i 2. division eller i den nye 3. division. Det var måske tidligt, at det her kom på banen, for jeg havde egentlig gået og tænkt, at jeg skulle overveje det lidt. Kenni (Kenni Kildeskov Olsen, red.) og jeg havde snakket om, at vi på et tidspunkt skulle gøre noget sammen, men så opstod der en mulighed, hvor jeg blev kontaktet.

– Vigerslev var helt åben og ærlig og sagde, at klubben var ude at kigge på nogle forskellige profiler og havde haft nogle snakke med nogle. Vi fandt så fælles fodslag for, at mig som menneske og at træne dem klub passede rigtig godt sammen, så ja, der var bestemt andre muligheder, men der var ingen, der var så konkrete, som det blev med Vigerslev.

– Jeg er sådan en type, der næsten altid går med min mavefornemmelse, og det har også bragt mig i, vil nogen mene, for mange klubber, men til gengæld har det gjort, at jeg har fået en masse venskabelige relationer både i mit civile liv og mit arbejdsliv, siger Anders Jochumsen til LigaBold.dk.

Savner adrenalinen

Nu venter der en tilværelse som Københavnsserie-træner for Anders Jochumsen, men om det er startskuddet til en større trænerkarriere for den tidligere divisionsbomber, er endnu uvist. Det vigtigste for den tidligere Superliga-angriber er at involvere sig i et spændende projekt.

– Det tænker jeg virkelig ikke på. For mig er det vigtigt, at jeg har lysten, og jeg kan mærke, at jeg har opbakning i mit privatliv til at bruge de timer, der skal til, på de skæve snakke, der kommer ‘after hours’ og alle de her ting, og involverer mig i mennesker igen. Det er første step, men noget af det, som jeg savner allermest, og jeg håber, at vi kommer til at opleve det, ellers bliver man en fiasko, det er at være i omklædningsrummet og synge: ‘Hvem var det, der vandt i dag?’.

– Det har man måske også gjort med børnefodbold de seneste par år (Jochumsen har været børnetræner i Brøndby, red.), men jeg savner at stå ude på sidelinjen og mærke adrenalinen og arrigskaben og se folk udfolde sig, og så er det egentlig ligegyldigt, om det er på det ene eller andet niveau. Det med at skabe og vinde noget sammen, det har jeg savnet, siger Anders Jochumsen til LigaBold.dk.

Som spiller blev det 120 mål i de danske divisioner, 44 Superliga-kampe og fem mål og 25 U-landskampe for Anders Jochumsen, hvor han repræsenterede AB, Herfølge, Lyngby og OB i den bedste danske række, og som helt ung var han en del af Brøndby IF.

Anders Jochumsen har også tidligere haft forskellige trænerfunktioner i andre klubber, hvor han har været træner i Stenløse og Greve samt assistent i Greve og Frem.

Vigerslev Boldklub starter sæsonen ud 21. august, hvor holdet skal møde FC Udfordringen i Københavnsserien.

[TheChamp-FB-Comments language="da_DK"]