Københavnsserien

Tidligere topspillere forlænger med serieklub

Anders Jochumsen – nummer tre fra venstre og Kenni Kildeskov Olsen – nummer to fra venstre – Foto – Anders Jensen

Af Anders Jensen, redaktør på LigaBold.dk

Tilbage i juli kunne LigaBold.dk afsløre, at Københavnsserie-klubben Vigerslev Boldklub havde sikret sig den tidligere Superliga-spiller og divisionsbomber Anders Jochumsen som cheftræner og den tidligere divisionsspiller Kenni Kildeskov Olsen som assistent.

Her har trænerduoen fået en flyvende start med holdet, og nu har mandskabet valgt at forlænge samarbejdet med de tidligere divisionsspillere, så aftalen gælder til sommeren 2023. Det fortæller Anders Jochumsen og Kenni Kildeskov Olsen til LigaBold.dk.

Kenni Kildeskov Olsen siger til LigaBold.dk, at Vigerslev selv tog initiativ til kontraktforlængelsen.

– Step ét er, at vi kun havde et halvt års aftale til at starte med, og så skulle vi lige se hinanden an. I den forbindelse er det gået godt. En ting er resultatmæssigt, men også relationerne til spillerne og klubben. Klubben kaldte os ind og sagde, at de rigtig gerne ville forlænge aftalen allerede nu, så den har vi lavet. Det var vi rimelig klar på, og vi synes, at vi er havnet det rigtige sted p.t., siger Kenni Kildeskov Olsen til LigaBold.dk.

Anders Jochumsen fortæller, at trænerteamet nyder at være i klubben, og med den nye aftale til sommeren 2023, så kan de sætte langsigtede mål og rykke holdet endnu mere, end tilfældet har været i de første kampe af Københavnsserien. Den tidligere divisionsbomber siger ligeledes, at flere klubber har vist interesse for trænerduoen på Københavnsserie-niveau og højere niveau.

– Efter at jeg tidligere har trænet divisionshold og været angrebstræner på børneniveau, så har jeg lige skulle tilbage i den gænge med at skulle træne seniorfodbold igen, og klubben har også tidligere haft en træner i en periode, så de skulle måske også lige finde ud af, hvilken ben som de har skullet stå på.

– Så aftalte vi, at vi skulle se tiden an og så evaluere i løbet af efteråret, og at vi givetvis skulle forlænge samarbejdet. For klubben har man godt kunnet lide, hvad man har set og hørt, at spillerne har indikeret, at det kunne være en fornuftig beslutning at gøre ved at forlænge vores aftale med halvandet år.

– Vi er glade for klubben, spillerne, og den sociale profil i klubben tiltaler os, så det har været sjove to-tre måneder, hvor der har været fuld gang i den, og halvandet år giver også lidt perspektiv i at lægge endnu et par sten på et solidt fundament. Vi vil rigtig gerne forbedre vores træningskultur endnu mere og vil bringe flere spillere til, som ambitioner om at spille i Københavnsserien og passer deres træning, så det er hele tiden med at rykke nogle sten og samtidig værne om de værdier og mennesker, som der er i klubben, så det er en spændende tid for os, og vi føler, at vi har det godt med spillerne og klubben, så det var meget nærliggende.

– Kort tid efter, at Kenni og jeg vendte tilbage til fodboldverdenen på seniorniveau, så var der faktisk et par andre muligheder, som vi rigtig hurtigt fik parkerede, fordi vi kan godt lide at være her og at være sammen med menneskerne.

‘Der er no ‘bullshit”

De to trænere siger, at de glæder sig over, at klubben værner om det sociale, men samtidig arbejder spillerne stenhårdt på banen, når kampene fløjtes i gang.

– Vigerslev er en klub, der også har det sociale, og det betyder også meget for Anders og jeg, at det ikke bliver for stift det hele. Det skal være plads til, at man kan hygge som en gang imellem, men når vi er på træningsbanen og kampbanen, så er det dybt seriøst. Vi spiller for at vinde, men der skal stadig være plads til at lave lidt sjov i omklædningsrummet, og det betyder meget for Anders og jeg, siger Kenni Kildeskov Olsen.

Anders Jochumsen tilføjer:

– Det er menneskerne, og at der er ærlighed frem for alt, og man kalder en spade for en spade. Den direkte arbejdertone tiltaler os godt, og der er no ‘bullshit’. Enten kan det lade sig gøre, eller så kan det ikke lade sig gøre. Det lykkes vi godt under.

– Der er ingen politiske agendaer, som man tidligere kender fra fodboldverdenen. De stoler så meget på os, så vi har egentlig fået nøglerne til omklædningsrummet, og så har vi egentlig selv fået lov til at forme og blive ved med at forme det, og de har ikke blandet sig i det, når vi er gået hårdt til en spiller, eller hvad det nu kunne være.

– Det er klart, at det er forskellige mennesker, som vi har med at gøre, så det er nogle, der skal stryges med hårene, og andre der ikke skal. Det har bare været en rar fornemmelse, at de har stolet på den ledelse, som Kenni og jeg har udført. Det er jo fantastisk, siger Anders Jochumsen til LigaBold.dk.

Vigerslev Boldklub indtager lige nu andenpladsen i Københavnsserien med fire sejre og én uafgjort i sæsonens første fem kampe. Det er det samme pointtal som Boldklubben Skjold i toppen af rækken.