Danmarksserien Pulje 4

Topholdet vil holde storsatsende Silkeborg KFUM bag sig: De har et svagere fundament

Holstebro JS

Holstebro overvintrer på førstepladsen i Danmarksseriens pulje 4 med et point ned til storsatsende Silkeborg KFUM, der blandt andet har hentet Dennis Flinta, der før jul spillede Superliga-fodbold i Silkeborg IF.

Holstebro-træner Kim Kristensen håber, at hans mandskab kan holde skruen i vandet, så man for første gang siden 2011 kan kalde sig 2. divisionshold igen – også selv om målsætningen om 2. division først er sat til klubbens 100 års jubilæum i 2021.

Oprykningsdrømmene er dog ikke noget, som fylder i dagligdagen i Holstebro, fortæller træner Kim Kristensen til ligabold.dk.

– Det er ikke noget, der fylder dagligt for os, for vi ved, hvad der skal til. Hvis vi render og tænker på det dagligt, kan det blive en klods om benet på os, så vi har fokus på det daglige arbejde til træning og i kamp, siger Kim Kristensen og fortsætter:

– Vi har en overordnet målsætning om, at vi gerne vil rykke op i næste sæson, hvor klubben har 100 års jubilæum, men en oprykning i år ville selvfølgelig være helt fantastisk.

– Når det er sagt, så er det et meget lille nåleøje, vi skal igennem i år, hvor vi først skal vinde rækken og så ud at spille om det. Det bliver satme svært, når man også ser på Silkeborg KFUM, der giver den gas.

Kan I følge med dem?

Nej. Det kan vi ikke forstået på den måde, at vi ikke har de samme facetter til rådighed som dem.

– Silkeborg KFUM har fået mange nye spillere ind, og det er nogle rigtigt dygtige spillere, de har fået ind, som ved, hvad det handler om, så de er markant forstærket. De nyder formentlig også godt af at have vinter.

– Men vi har en skide god og sammentømret trup og et godt fundament med et andethold, som er i toppen af Jyllandsserien.

– Jeg tror, at deres fundament nemmere kan smuldre, for hvis de ikke når deres mål, hvad gør de så?

– Jeg forventer en voldsomt tæt sæson, men vi har en skide god trup, og vi kommer til at kæmpe med det, vi har. I modsætning til dem har vi holdt fast i stammen og spillerne ved, hvad jeg vil, så vi er klar til at give den gas.

I efteråret mødtes de to tophold fra rækken to gange, og Holstebro snuppede sejren begge gange.

Første gang i premieren med en voldsom 7-1-sejr, mens det blev til en 2-1-sejr i Silkeborg – Kim Kristensen regner med et uhyre tæt opgør, når de to klubber mødes til det tredje opgør i sæsonen d. 13. april.

– Vi mødte dem to gange, og ved 7-1-kampen var de slet ikke klar. Mine spillere var helt klar i sommer, og det betød, at vi var foran de andre i begyndelsen af sæsonen, og det gav os nogle point.

– Den anden kamp i Silkeborg var mere lige, og den kunne sagtens have haft et andet udfald.

– Vi har dem efter fem-seks kampe i foråret, og jeg forventer, at Silkeborg kommer til at være markant stærkere, så det bliver en god og helt lige kamp.

Holstebro indleder forårssæsonen den 15. marts mod Nørresundby, der er nummer otte og noteret for 12 point.