Sjællandsserien Pulje 2

Totalt kollaps: 19 spillere har forladt serieklub

Vordingborg-holdfoto

Af Anders Jensen, redaktør på LigaBold.dk

Der har været stor polemik angående Sjællandsserie-mandskabet Vordingborg IF siden november.

Først blev Jan Faber opsagt som cheftræner i klubben, da klubben blandt andet valgte at skære i budgettet til en tredjedel.

Hele beslutningsprocessen har mange spillere været utilfredse, og nu har et hav af spillere taget den yderste konsekvens ved at forlade klubben.

LigaBold.dk kan nemlig fortælle, at hele 19 spillere har valgt at forlade Sjællandsserie-mandskabet, og dermed er hele det oprindelige førstehold gået i total opløsning.

Tidligere har LigaBold.dk skrevet om, at Timmi Nielsen, Victor Plenge, Benjamin Jensen og Nicklas Rasmussen har sagt farvel til Vordingborg.

Yderligere 15 spillere vil dog heller ikke være i klubben mere, og det er Jakob Krag, Emil Brandt Jensen, Jacob Piilgård, Andreas Falster, Tobias Gerdøe, Glenn Schreiber, Mikkel Porsborg, Anders Nielsen, Mikkel Rasmussen, Mikkel Weien, Mathias Drost, Andreas Lissau, Nicolai Andreasen, Thomas Hebo Hansen og Emil Amundsen.

25-årige Jacob Piilgård bekræfter over for LigaBold.dk, at de 19 spillere er fortid i Vordingborg, da de ikke længere kan se sig være i klubben efter de seneste måneders polemik.

– Vi 19 har valgt at trække stikket, da vi er en ret stor og tæt enhed. Vi har taget en konstruktiv beslutning angående det hele, da der ikke har været de remedier og forhold, der er blevet fremlagt. Vi har derfor valgt at sige tak for denne gang som en samlet enhed. Der er ikke de ting, som der er blevet lovet. De har ikke rigtig kunnet leve op til det, som de først havde fremlagt, siger Jacob Piilgård til LigaBold.dk

Er det bestyrelsens håndtering af situationen, som I har været utilfredse med?

– Det har været svært at få et konkret billede af, hvem der er bestyrelsen, og hvem der sidder med foden på bremsen og speederen. Det har været lidt sådan, at vi har følt, at der har været lidt enestyre fra Morten Brandts (Vordingborg-formand Morten Brandt, red.) side, og det er ham, der har siddet lidt på det og givet os falske forhåbninger eller i hvert fald et falsk billede af, hvad der skulle ske. Det virker lidt som, at alt var i skønneste orden, og at vi havde fået nogle sponsorer ind, som gerne ville tage noget styring på en afdeling med noget elitemiljø. Der blev lovet nogle penge, som der tre uger efter viste sig ikke at være der. Det har virket som om, at der har været en skjult agenda fra Morten Brandts side af.

– Vi har lidt haft følelsen af, at vi er blevet kastet under bussen, fordi vi har haft den idé spillerne imellem, at der var et elitemiljø, der var ved at blive startet op, og det var hensigten, at man skulle op i Danmarksserien igen eller spille om at komme med derop. Så havde vi et sammenkaldt møde i november, hvor alt viste sig, at man hellere ville være en breddeklub, og det er også fair nok, at man beslutter det. Problemet er, at det ikke er det, som man har meldt ud, så vi føler, at vi lidt er blevet ført bag lyset, siger Jacob Piilgård til LigaBold.dk.

LigaBold.dk har forsøgt at få en kommentar fra Vordingborg-formand Morten Brandt angående spillerafgangene og kritikken, men han er ikke vendt tilbage på vores opkald.

Brandt har dog før svaret på kritik af andre Vordingborg-spillere, og den artikel kan du læse her.

Vordingborg IF indtager femtepladsen i Sjællandsserien Pulje 2, men fremover bliver det altså uden hele 19 spillere, der har haft deres gang i serieklubben.