Danmarksserien Pulje 1

Trods stor interesse: ‘Ellly’ skifter til DS-klub

Daniel ‘Elly’ Pedersen – Foto: Boldklubben Frem

Af Anders Jensen, redaktør på LigaBold.dk

For lidt over en uge siden kom det frem, at Daniel ‘Elly’ Pedersen stoppede i Boldklubben Frem efter gensidig aftale, men den målfarlige angriber kom ikke til at være klubløs længe.

32-årige Daniel ‘Elly’ Pedersen siger til LigaBold.dk, at han har valgt at skifte til Fremad Valby, der huserer i Danmarksserien. Han kender Fremad Valby-træneren Henrik Gundersen rigtig godt, og derudover har han flere venner i klubben. Angriberen kommer blandt andet til at spille sammen med sin tidligere holdkammerat Beran Camili, der også netop er skiftet til Fremad Valby.

– Jeg har tidligere haft Henrik Gundersen (Fremad Valby-cheftræner, red.) som træner, og jeg havde en rigtig fed tid under ham, hvor Beran Camili også var der. Derudover så har jeg en barndomsven, der hedder Christian Amby, som også er derude.

– Jeg havde egentlig tænkt mig at stoppe med at spille fodbold, men da holdet kæmper hårdt for at undgå nedrykning, så tænkte jeg, at jeg godt kunne tænke mig at hjælpe med det. Så må vi se, hvad der sker, når den her sæson er slut, siger Daniel ‘Elly’ Pedersen til LigaBold.dk.

Sjove henvendelser 

Han siger, at der har været stor interesse, og mange klubber har henvendt sig. Han var dog ikke i tvivl om, at han skulle vælge Fremad Valby, da han gerne ville spille på hold med Beran Camili og barndomsvennen Christian Amby.

– Der er en masse, der har skrevet, fra mange forskellige rækker faktisk. Det var jeg egentlig lidt overrasket over i den her omgang, fordi jeg har brug meget tid på at være skadet. Jeg synes altid, at der er kommet masser af tilbud ind, men jeg havde ikke spillet i noget tid, men det er meget rart, at folk gerne ville have, at jeg skulle spille for dem (deres hold, red.). Det skulle bare også give mening for mig.

– Jeg er blevet 32 år, og det skal helst være sjovt, når jeg kommer til træning og kamp. Jeg gider ikke det der med, at nogle dage har man lyst, og andre dage har man ikke. Derfor er jeg taget derud (Fremad Valby, red.) til med mine venner og min gamle træner (Henrik Gundersen, red.).

Interessen har været spredt over mange rækker helt fra 2. division til Serie 1, pointerer han.

– Jeg har faktisk fået nogle sjove henvendelser langt nede i rækkerne, men det er ikke noget, som jeg har taget mig særligt meget af, fordi jeg vidste godt, hvad jeg skulle. Da jeg stoppede i Frem, der skulle jeg finde et sted, hvor jeg kan have det sjovt, siger den tidligere Frem-angriber.

Daniel ‘Elly’ Pedersen har været en stor del af Boldklubben Frem, og i løbet af tiden i klubben blev det til hele 128 kampe og 83 mål. Han har dog indfundet sig med, at tiden i Frem skulle have en ende.

– Det er sådan set okay for mig. Det sidste halve år i Frem vidste jeg godt, hvor det bar henad, så jeg havde lidt forberedt mig på, at det var et overstået kapitel.

Vil lære fra sig

I løbet af en lang karriere har angriberen blandt andet været i Frem, AB, FC Helsingør og færøske HB Tórshavn, og han har derfor fået opbygget noget rutine.

–  Jeg kommer med en del erfaring, og jeg ved, hvordan fodbold skal spilles. Nu spillede jeg jo kamp for dem i onsdags og har trænet lidt med, og som jeg ser det, så bliver der taget mange sjove beslutninger.

– Der kan jeg nok være én sammen med Beran (Beran Camili, red.), der skal holde fast i bolden og forhåbentlig tage de rigtige beslutninger. Jeg tænker dog, at jeg kommer til at bidrage med det, som jeg er allerbedst til, og det er at afslutte vores angreb.

Daniel ‘Elly’ Pedersen vurderer, at der er et fint potentiale blandt Fremad Valby-spillerne, og han vil hellere end gerne give sin erfaring videre til de unge, så de kan lære at gebærde sig på et højere niveau, hvis de lyster.

– Der er nogle meget dygtige spillere, og det, som, jeg synes, er det fedeste, er, at der er mange spillere, der gerne vil det, så jeg håber lidt, at jeg kan være med til at hjælpe dem på vej, hvis de gerne vil spille på et højere niveau. Jeg kan godt se, hvad de mangler i forhold til at tage nogle skridt op.

– Hvis der er nogle, der er modtagelige over for min råd, så er jeg rigtig glad for at kunne dele ud af dem. Med de angrebstrænere, som jeg har haft, så har jeg kunnet suge alt det til mig. Jeg ved, at det kan hjælpe, hvis man gider at lytte til dem, som har spillet på et højere niveau.

Spiller for hyggens skyld

Med skiftet til Fremad Valby spiller målræven kun få hyggens skyld. Det skal være sjovt at spille fodbold, og han vil ikke længere se fodbold som et arbejde. Derfor kommer man ikke til at se ham i divisionerne igen.

– Overhovedet ikke. Det havde jeg også mulighed for at gøre nu, så det har slet ikke noget med det at gøre. Det skal være fedt at spille, ligesom dengang, hvor man var lille, hvor man tog til træning, hyggede sig og tog hjem igen, uden at man skulle være sur eller være uvenner med nogle, siger Daniel ‘Elly’ Pedersen til LigaBold.dk.

Fremad Valby er placeret sidst i Danmarksserien Pulje 1 med 10 point efter 14 kampe, og lørdag 24. april venter Køge Nord FC på Rishøj Stadion.

[TheChamp-FB-Comments language="da_DK"]