Vandt 60.000 kr. på tv: Serie 5-hold skal på tur

FC Jabba (Thorkil Klint i blåt træningstøj) – Foto – Post

Af Anders Jensen, redaktør på LigaBold.dk

Søndag aften tonede Thorkil Klint og Frederik-Emil Friis Jakobsen frem på tv-skærmene, da TV 2-programmet ‘Jo færre jo bedre’ blev sendt. Det gik strålende for de to fyre, og de gik hele vejen til finalen. Her var præmien 50.000 kroner, hvis de kunne nævne en målscore fra en EM-finale, som ingen af TV 2’s 100 adspurgte havde nævnt.

De kom både op med Sylvain Wiltord og Angelos Charisteas som målscorer i EM-finaler. De viste sig begge at være ‘nul-svar’, og så kunne jublen bryde løs.

Før i programmet havde de to fyre vundet 10.000 kroner for et andet ‘nul-svar’ angående et filmrelateret spørgsmål.

Thorkil Klint og Frederik-Emil Friis Jakobsen har dog ikke tænkt sig at bruge de 60.000 kroner på dem selv. I deres fritid spiller de nemlig på Serie 5-holdet FC JABBA, der er en del af Boldklubben Vestia på Vesterbro i København, og pengene har Klint og Jakobsen besluttet sig at bruge på en social tur med holdet.

Thorkil Klint siger til LigaBold.dk, at de gerne vil give holdkammeraterne en rigtig god træningstur, som man kan se frem til i denne coronatid.

– Pengene skal bruges på en træningstur til Polen, fordi vi i det seneste år spillede i Serie 3, men så har holdet været i en sportslig deroute, hvor vi har sejlet ned igennem seriesystemet, og nu frister en tilværelse i Serie 5.

– For et par år siden var vi på en træningstur i Ishøj, og det var virkelig fedt. Derfor så tænkte Frederik-Emil og jeg, at vi kunne bruge pengene sammen, når vi nu spiller på samme fodboldhold. Vi har både sociale og sportslige ambitioner om at komme tilbage i Serie 3, siger 27-årige Thorkil Klint til LigaBold.dk.

Sjov idé

Thorkil Klint siger, at holdet brød ud i stor jubel, da de fortalte, at pengene skulle bruges på en træningslejr, der kan være med til at styrke fællesskabet yderligere.

– Vi kunne ikke rigtig se nogen bedre måde at bruge pengene på end sammen med holdet. Derudover er det en sjov idé og tanke, og jeg tror, at vi fik en stående ovation, da vi fortalte det til holdet. Vi kunne mærke, at alle var på, og det var det hele værd. Vi har ikke fået noget retur, og det regner vi heller ikke med. Vi håber bare, at folk vil med.

Programmet blev optaget for godt et halvt år siden, så holdkammeraterne har vidst det i noget tid, men lige nu er det usikkert, hvornår Serie 5-holdet skal afsted.

– Der kom julelys i øjnene på dem, men vi ved jo ikke, hvornår vi skal afsted. Det virker tilpas fjollet og drømmeagtigt at tage i matchende træningssæt og sætte sig i en bus og komme afsted. Det lyder bare hyggeligt, og så har vi også noget at glæde os til, så det har vi kun fået positive tilbagemeldinger på. Der er ingen, der har meldt afbud endnu.

Turen bliver dog ikke den helt store luksuriøse oplevelse med kun 60.000 kroner på lommen, men det er ikke så vigtigt. Derfor er Polen også blevet valgt som destination.

– Det er af infrastrukturelle årsager. Ikke et ondt ord om TV 2’s præmiebudget, men vi hev kun 60.000 kroner i land, og vi er en bruttotrup på 22 spillere.

– Når vi først skal have booket bus og ekstra bagage til nogle af dem, der har mange sko med, siger han og tilføjer efterfølgende, at folk også skal have mad undervejs:

– Så er pengene hurtigt brugt.

– Det er af økonomiske årsager, at det bliver Polen. Vi talte også lidt om, at det kunne være sjovt at se noget fodbold dernede, siger Thorkil Klint, der synes, at det kunne være skægt at få lavet poloer i klubbens farver til alle spillerne samt rygsække med initialer, så alle var ens klædt på turen.

Perfekt fællesskab

FC JABBA består hovedsageligt af en masse gymnasiekammerater fra Vesterbro i København, hvor der er kommet venner til i løbet af årene. Navnet JABBA kommer fra to af spillernes efterskoletid, hvor ordet blev brugt i flæng.

På holdet er der stort fokus på det sociale, og FC JABBA sørger også for at holde en række sociale arrangementer, når forholdene tillader det. Thorkil Klint siger, at FC JABBA har et meget befriende sammenhold, hvor man kan tale om alt.

– Vi har et fuldstændig perfekt fællesskab. Vi har i rigtig mange henseender vist, at FC JABBA er et sted, hvor man kan have det godt og tale om de gode ting, men også have det skidt og tale om de dårlige ting. Vi støtter hinanden på en dejlig og emotionel måde, som, jeg også tror, ikke er allestedsnærværende i fodbold.

– Det er meget i orden at vise sårbarhed og tale om alle mulige ting, så det er et meget behageligt fodboldfællesskab. Derudover så laver vi nogle sjove ting som bowlingture eller en dagstur til Milano. Det er megasjovt. Vi har også lavet en julesang og en normal fodboldsang, så vi er et meget socialt foretagende.

Det sociale er det vigtigste i FC JABBA, men derfor kan man stadig godt have ambitioner.

– Det bliver aldrig ambitioner på bekostning af det sociale. Det handler om, at øllen efter træning smager bedre, hvis man har vundet, men det er aldrig, at man ikke skal drikke øl, for at kunne vinde næste gang.

Et andet vigtigt element, der gør, at FC JABBA har et unikt fællesskab, er spillernes kaldenavne. Thorkil Klint siger, at alle har et kaldenavn, og han blev selv kaldt for Bülgi. Af andre spillere på holdet kan Præsi, Slagter Lund og Klippen nævnes. Derudover er det essentielt for holdet at spille i fede trøjer.

Gnisten kommer frem

Klubben består af mange spillere, der ved en del om fodbold, men det er nu også helt i orden ikke at have den store interesse for fodbold. Til sociale arrangementer bliver der dog ofte gjort plads til en fodboldquiz, siger Klint.

– Det er nok mange, der nørder fodbold, men det er også i orden, hvis man ikke er interesseret i fodbold. Der bliver også brugt et par timer på managerspil, men det er ikke en nødvendig betingelse. En af mine kammeraterne har sagt til mig, at han er ligeglad med fodbold, han elsker bare at spille kampe, så det er også en måde. Det er ikke et krav, men det er et dejligt vennelag at dele fodboldviden i.

FC JABBA sørger også for sociale events, der involverer holdets fodboldkampe. En gang om året forsøger klubben at samle så meget familie og så mange venner på én bestemt dag til den såkaldte ‘Family Day’, og det er noget, som spillerne ser frem til hvert år.

– Af events har vi også den årlige ‘Family Day’. Der er ikke fordi, der kommer så mange tilskuere til vores kampe, men hvis dem, som der kom, var der på samme dag. De seneste mange år har tilskuerne kommet på den samme dag til ‘Family Day’, og der kan vi mærke, at der ikke skal mere end 30 tilskuere til, for at det betyder noget. Gnisten kommer op i øjnene på spillerne, når familie og venner kommer og kigger, så det er også fedt, siger Thorkil Klint, der primært agerer højrekant eller højreback, til LigaBold.dk.

FC JABBA har eksisteret siden 2011, så holdet har snart 10-årsjubilæum, og det kan holdet passende fejre med en fodboldtur til Polen, når forholdene tillader det. Holdet træner normalt en gang om ugen, men har været oppe på to gange, siger Klint, der næsten har været med fra grundlæggelsen af FC JABBA.

Nogle af FC JABBAs spillere har spillet på højere niveau, men hygger sig nu sammen med kammeraterne i Serie 5.

[TheChamp-FB-Comments language="da_DK"]