Sydbank Pokalen

Varde IF vandt omdiskuteret pokaldrama

Varde IF-holdbillede – Foto – Varde IF

Af Anders Jensen, redaktør på LigaBold.dk

LigaBold.dk kunne tirsdag fortælle om en noget dramatisk udvikling på pokalopgøret i syvende og sidste kvalifikationsrunde af Sydbank Pokalen 2021/2022 mellem Skjern GF og Varde IF, der blev spillet tirsdag 15. juni.

Her vandt Skjern efter en straffesparkskonkurrence med samlet 6-5, men Varde IF endte med at protestere angående kampafviklingen, da de to gange 15 minutters forlængede spilletid ikke blev spillet efter en aftale mellem repræsentanter fra klubben og dommeren.

Varde IF fik medhold i protesten, og et nyt opgør skulle derfor spilles.

Du kan læse om sagen her.

Tirsdag 29. juni fandt det intense pokalopgør sted, og her endte Varde IF med at hive en 3-2-sejr, der dermed booker en plads i første runde af hovedturneringen af Sydbank Pokalen 2021/2022.

LigaBold.dk har interviewet Skjern GF-formand Niels Peter Olesen og Varde IF-cheftræner Søren Pallesen om kampens forløb. Olesen siger, at Skjern oplevede stor opbakning på lægterne.

– Det var en mærkelig kamp, og der var en mærkelig stemning, men spillerne spillede fodbold, og sådan skulle det være, og så måtte dem på lægterne bakke klubben op, og det gjorde de også. Vi havde over 400 tilskuere til sådan en pokalkamp på Skjern Stadion. Det har vi ikke haft i lang tid, siger Niels Peter Olesen til LigaBold.dk.

Hvordan tacklede spillerne situationen?

– De syntes, at det var en latterlig kamp at spille, men de stillede op, og det sjove var faktisk også, at Varde også stillede op, siger formanden og tilføjer, at klubben er videre:

– Sådan er det, og det er lidt ærgerligt, at man ikke kunne lave en aftale, og den så holdt.

Skjern GF ville selvfølgelig gerne have snuppet sejren i det andet pokalopgør, men formanden siger også, at Varde er et bedre fodboldhold end Skjern.

Niels Peter Olesen vil gerne sende en stor tak til de mange folk, der havde taget sig tid til at bakke mandskabet op. Det var en fornøjelse, siger formanden.

– Som klubmand er det jo fantastisk med sådan en opbakning til vores hold og drenge. Det var skønt at opleve. Det var også skønt, at det var i en god ånd og stemning, men selvfølgelig blev der buhet af Varde, men der var ikke noget svinsk på nogen måde. Jeg synes, at spillerne spillede fornuftigt på begge sider. Det var okay efter omstændighederne, siger Niels Peter Olesen til LigaBold.dk og tilføjer:

– Det vigtigste for os var at få buhet lidt af Varde, og så er den ikke længere. Nu skal vi spille i Jyllandsserien i næste sæson, og det prøver vi at koncentrere os om.

Varde IF-cheftræner roser spillerne

Varde IF-cheftræneren Søren Pallesen mener, at mandskabet var bedre end Skjern i pokalopgøret, og Pallesen roser spillerne for ikke at blive kyst af hele situationen.

– Jeg må rose mine spillere for at holde hovederne kolde. Hvis jeg skal være helt ærlig, så synes jeg faktisk, at Skjern-spillerne og tilskuerne gav en kulisse, som vi både forventede, og som der skulle være. Vi kan pibe over, at de råbte ad os, og vi fik nogle hårde tacklinger og sådan nogle ting. Det skal man kunne tåle, og hvis vi nu havde slået et hold, der lå to rækker over os, og vi så skulle spille omkamp, så havde Vardes tilskuere også været sådan, så det tænker jeg, at det var, som det skulle være, siger Søren Pallesen til LigaBold.dk og tilføjer:

– Vi spillede rigtig godt, men de var heller ikke nær så stærke, som senest vi mødte dem. Selvom den blev 3-2, så lyver cifrene lidt. Jeg synes, at vi var klart bedre end dem og havde flest chancer, så det var en rigtig fin indsats, hvor vi blev udfordrede, og der var mangel på dommerkendelser, og det synes jeg, at vi håndterede rigtig, rigtig fint. I Danmarksserien bliver man heller ikke rigtig udfordret angående tilskuere, så det var også en ny situation for os. Jeg synes, at vi leverede en rigtig fin indsats, som, jeg egentlig synes, ikke skulle have været spændende til sidst.

Ikke ond stemning – savner opbakning fra Varde IF

Pallesen siger, at der var en lidt trykket stemning til tider, men der var aldrig ondt blod mellem de mandskaber. Det kunne dog have udviklet sig i en mere tæt dyst, og han roser Skjern for at have arrangeret opgøret godt.

– Det lå måske der, hvor det hurtigt kunne have været ondt. Der var jo en anspændt stemning, men hvis kampen havde været mere tæt eller mere dramatisk, kunne det godt, men vi kom foran 3-0, og så scorede de to mål til sidst. Hvis det havde været helt tæt til sidst, så kunne det jo sagtens have blevet en ond stemning, og det synes jeg i bund og grund, at der ikke var. Jeg synes, at der var en stemning, som, jeg i bund og grund synes, var godt stablet på benene af Skjern, hvis jeg skal være ærlig, siger Søren Pallesen til LigaBold.dk.

Pallesen siger dog, at han er skuffet over, at han har skullet forsvare Vardes beslutning om at protestere.

Da sagen begyndte at eskalere, savnede han opbakning fra klubben. Her ville Søren Pallesen havde ønsket, at klubben havde meldt ud, at det 100 procent var dem, der tog beslutningen om at nedlægge protest, og at Søren Pallesen intet havde med beslutningen at gøre.

Den tidligere Superliga-spiller siger, at han godt kan forstå, at det virker mærkeligt, at han ikke har været med inde over beslutningen, men at det er sandheden.

Det var Søren Pallesens sidste kamp som cheftræner for Varde IF, og i næste sæson skal han stå i spidsen for Esbjerg fB’s Jyllandsserie-hold.