VB 1968-chef: Har lavet aftale med André Riel

Andre Riel – Foto: Frem

Af Anders Jensen, redaktør på LigaBold.dk

31-årige André Riel spillede for under et år siden i 3F Superligaen, men i foråret 2021 skiftede Riel til Boldklubben Frem, efter at Lyngby Boldklub valgte at ophæve Riels kontrakt.

Tiden i Boldklubben Frem får dog en ende nu, da André Riel skal spille for en ny klub til den kommende sæson, og det bliver i Sjællandsserien.

VB 1968-cheftræner Mohamad El-Faour siger til LigaBold.dk, at klubben har lavet en aftale med den tidligere Superliga-spiller. Den tidligere landsholdsspiller Nicki Bille er også en del af Sjællandsserie-klubben.

– Vi har en fælles ven Nabil Aslam, der har været spiller på holdet før. Han er gode venner med André Riel, og her i slutningen af sæsonen stoppede André i Frem. Så ringede Nabil og spurgte, om det var noget, som vi kunne være interesserede i, så ville han snakke med André for at høre, om han kunne være interesseret. Vi har sat os sammen nogle gange, og vi har landet en aftale med André, siger Mohamad El-Faour til LigaBold.dk.

Det er da noget af et scoop, som klubben har gjort sig?

– Helt sikkert, men André gider ikke rigtig mere end opholdet i Frem. Han er jo selvstændig tømrer, og han gider ikke det her ræs mere, og så dukkede vi op i billedet, og vi landede en god aftale, hvor han kan dyrke sit erhverv, og det kunne han godt se som en mulighed, så den har vi landet. Det var lidt af private årsager.

Har store offensive kvaliteter

Mohamad El-Faour siger, at han glæder sig til, at den tidligere Lyngby-spiller bliver en del af klubben. Lige nu er spillerne på sommerferie, men træningen starter op igen 19. juli.

Cheftræneren fremhæver, at André Riels offensiv færdigheder kommer til at gøre en forskel for holdet, og den tidligere Superliga-spiller bliver en profil i Sjællandsserien, vurderer Mohamad El-Faour.

– Det er hans offensive kvaliteter, som vi får glæde af. For det første er han en disciplineret spiller, som er på sit højeste, men vi kan ikke få ham på et bedre tidspunkt. Det er ikke mere end et år siden, at han spillede i Superligaen og mere end tre-fire uger siden, at han spillede i 2. division. Så det er en spiller på vores niveau, der vil blive en profil i Sjællandsserien. Så vi vil få en spiller i topform, og som er uddannet godt igennem systemerne, og han har som ungdomsspiller og seniorspiller fået en masse uddannelse, som kan glæde os.

– Han forstår det taktiske, og han er disciplineret, og han er måske på sit højeste i forhold til, hvornår vi modtager ham. Jeg tænker, at han vil blive et angrebses, som vi vil få meget glæde af, og jeg har ikke fundet ud af, om han skal spille som ‘ni’er’ eller en kant.

– Det kan også godt være, at han kommer til at spille begge dele. Hans fysik og sparketeknik får vi meget glæde af, og når jeg siger fysik, så mener jeg hans speed og løbepensum. Han er meget aggressiv fremadrettet og tager mange dybe løb, så hvis vi kan fodre ham, så tror jeg også, at vi kan sætte ham i nogle gode situationer for os, siger Mohamad El-Faour til LigaBold.dk.

André Riel er noteret for 42 Superliga-kampe med syv mål og to assists til følge. Offensivspilleren har tidligere spillet i blandt andet AGF, FC Helsingør og færøske B36 Torshavn. Han kom til Lyngby i juli 2019.

Han nåede at spille 12 kampe for Boldklubben Frem i 2. division i den seneste sæson, og her leverede Riel tre oplæg. I den kommende sæson skal Boldklubben Frem spille i 3. division, mens VB 1968 skal forsøge at få en topplacering i Sjællandsserien.

VB 1968 skal dyste mod Albertslund IF, Avedøre IF, BSF, FC Rudersdal, Fredensborg BI, Gladsaxe-Hero BK, Glostrup, Hørsholm-Usserød IK, IF Skjold Birkerød, Liria FK, Lundtofte Boldklub, Snekkersten IF og Vallensbæk IF.