Sjællandsserien Oprykningspulje 1

VB 1968-træner om Bille: En fornøjelse at se

VB 1968-holdfoto – Foto: VB 1968

Af Anders Jensen, redaktør på LigaBold.dk

33-årige Nicki Bille havde en vigtig rolle for VB 1968 (Værebro) i weekenden, da holdet mødte topholdet Herstedøster IC i den sidste kamp i grundspillet i Sjællandsserien Pulje 1. Her scorede angriberen til 1-0 for VB 1968 i 1-1-opgøret.

VB 1968-træner Mohamad El-Faour siger til LigaBold.dk, at den tidligere landsholdsangriber er inde i en fin udvikling, og han har på seneste vist stor skarphed til VB 1968’s træninger.

– Vi ved, at hvis vi kan spille Nicki (Nicki Bille, red.) tæt på boksen, så er han jo garant for en rigtig fin afslutning og måske et mål. Derudover er han rigtig god at spille op på, da han er rigtig stærk.

– Hvis vi kan fastholde bolden på deres banehalvdel, så kan vi give Nicki tid til at løbe små og korte løb, og der ved vi, at han er klogere end alle på banen, da han har prøvet de der ryk fra modstanderne rigtig mange gange. Så hvis vi kan spille ham, så skal han nok tage løbene, siger Mohamad El-Faour til LigaBold.dk.

Hvor langt er Nicki Bille fra at være i topform?

– Vi er måske halvvejs igennem nu. Det har været en hård opstart for Nicki, fordi der har været corona, og der har været meget løb i januar og februar. Der har Nicki haft det lidt svært, da han har knoklet lidt med nogle skader. Så han har trænet med efter, at vi fik lov til at være 25 og nu 50, og de seneste to uger har han set rigtig skarp ud. Vi kunne godt have haft ham med mod Glostrup (17. april, red.), men der vurderede vi, at det måske var en uge for tidligt.

– Til træning for fjerde gang i den seneste uge så han sindssygt godt ud. Han var megaskarp og sparkede alt ind. Der tænkte jeg, at han måske kunne få en rolle, hvis vi holdt ham inde i en halv times tid, så var der god energi i ham.

Arbejder for holdet

Træneren kan mærke, at Nicki Bille er meget taknemmelig for at have fået chancen i VB 1968 , og han viser en god attitude overfor holdkammeraterne. Det er holdet, der er i fokus for Bille, og det glæder træneren.

– Det er en fornøjelse at se, hvordan hans motivation smitter af. Det er kamp til sidste minut. Det kan godt være, at vi kommer foran 1-0 eller 2-0, men vi skal blive ved med at arbejde på. Det er derfor, at man er foran på grund af indsatsen. Det er ligegyldigt, hvem der laver kasserne. Det er holdet i sidste ende, der taber og vinder sammen. Så han er meget god til ikke at sætte sig selv i scene hele tiden, men han snakker meget om holdet.

– Det er jeg faktisk lidt overrasket over, for han har jo prøvet lidt af hvert og spillet på større arenaer. Han er stadig rigtig sulten, og han har fået en rigtig god behandling af os, så han føler lidt, at han står i gæld til os, men han ved også godt, at vi gør det, fordi vi godt kan lide ham, og vi forventer ikke en skid af ham. Det bedste bevis på det er, at vi venter med at sætte ham i gang, til han er klar til det. Vi skubber ham ikke ud for tidligt.

Kan blive vigtig i oprykningsspil

Det næste stykke tid venter der en række kampe for VB 1968 i Sjællandsserien Oprykningspulje 1, og her kan angriberen få en nøglerolle. Dog skal han have bygget noget form på. Det at have Nicki Bille med på holdet, kan dog også betyde noget psykologisk for modstanderholdene, mener El-Faour.

– Han bliver selvfølgelig vigtig, men han er lidt selv med til at bestemme, hvor vigtig han bliver. Hvis han hurtigt kommer i form, så ved vi, at han er Sjællandsseriens absolut bedste angriber. Det, som der foregår oppe i hans hoved, er ikke gået væk fra ham. Det, som der er hans hæmsko lige nu, er hans kampform, men hans hoved er vakst. Teknikken er selvfølgelig ikke den samme, men det er ikke ukendeligt for Nicki (Nicki Bille, red.) at lave en ‘stepover’, en husmandsfinte eller en kropsfinte, der kører modsat, siger træneren og tilføjer:

– Derudover er det, at modstanderen læser holdkortet og ser, at Nicki Bille er med, og så tror jeg, at han kommer til at fylde noget på taktiktavlen hos dem. De ved godt, at han ikke skal have mange chancer i boksen.

– Så angående det fodboldmæssige bliver han vigtig, jo bedre han kommer i form, men også mentalt. Jeg ville som træner tænke, at det kan godt være, at Nicki ikke er i form, men han kan godt sparke den ind.

– Han fik debut mod Lundtofte i Sjællandsserien i efteråret, og der scorede han, så minutmæssigt er han måske den mest effektive spiller i Sjællandsserien.

Bille har en megastor sult

Ud fra hvad træneren har set fra Nicki Bille på træningsbanen og til kampe, så er angriberen meget motiveret, og han vil gerne give den en skalle for holdet. Derfor tror træneren, at Bille vil kunne begå sig på et højere niveau igen, hvis han fortsætter den samme udvikling.

– Han har en megastor sult. Jeg har en lille anekdote fra Lundtofte-kampen. Da han scorede til 1-0, fik han en forstærkning i låret og røg ud, og så spurgte han mig halvvejs i anden halvleg: ‘Mo, hvor lang tid er der tilbage’, og vi førte 1-0 på det tidspunkt i en meget lige kamp. Så sagde jeg til ham, at det er lang tid at køre hjem den med 20 minutter igen. Så sagde Nicki: ‘Fuck det, jeg er ligeglad med, at de scorer. Jeg vil bare gerne være matchvinder’, så han er meget sulten.

– Det er også mest fordi, han elsker holdet og rigtig gerne vil bidrage. Han har ikke noget imod at blive udskiftet for at komme ind, når det giver god mening. Han higer efter at få succes på banen, og det er der, hvor han trives bedst, og derfor har han sagt, at han ikke vil ødelægge det for sig selv.

Tror du, at det er muligt, at Nicki Bille kan komme til at spille på et højere niveau, hvis han fortsætter sin udvikling?

– Ja, absolut. Helt afgjort. Det er kun ham selv, der kan stoppe det. Når vi spiller det der småspil i sådan 30 gange 25, hvor han ikke skal løbe særligt meget og bliver involveret hele tiden.

– Så er hans frekvens af kvalitet rigtig, rigtig høj, da han er på bolden hele tiden, og der er ikke så langt til bolden, og vi spiller tre mod tre, så der er ikke så meget, som han skal forholde sig til andet end at sætte sin direkte modstander af.

– Der kan man se, at han er vanvittig skarp, og han har lavet saksesparksmål, braget den op i krogen, lobbet den over keeperen og sparket bolden mellem keeperens ben. Hvis han kan blive skadefri, så er han sulten nu, og hvis han kan det, så er der gode muligheder for at komme til at spille i måske 2. division eller Danmarksserien.

– Det er der ingen tvivl om, for han gør de rigtige ting. Når han har luften til det, er han vanvittig til at time sine løb, siger Mohamad El-Faour siger til LigaBold.dk.

VB 1968 skal møde Herstedøster IC på Herstedøster Stadion fredag 30. april klokken 18.30. Mohamad El-Faours tropper er placeret som nummer fire i Sjællandsserien Oprykningspulje 1 med 24 point. Det er ni point færre end Herstedøster IC i toppen af rækken.

[TheChamp-FB-Comments language="da_DK"]