Danmarksserien Pulje 3

Ville væk fra udlandet: DS-klub henter midt

Gustav Pletscher – til venstre – Foto – Boldklubben Marienlyst

Af Anders Jensen, redaktør på LigaBold.dk

Gustav Pletscher forlod Boldklubben Marienlyst for at jagte succes i USA, da han tog på et collegeophold på Davenport University. Den 21-årige midtbanespiller har dog valgt at droppe opholdet for at vende hjem til vante omgivelser.

Pletscher skal nemlig spille for den fynske Danmarksserie-klub Boldklubben Marienlyst. Opholdet i USA blev ødelagt af corona-pandemien og en skade, siger danskeren til LigaBold.dk.

– Det startede egentlig med, at jeg skulle have været tilbage til USA her efter jul. Jeg var egentlig også i USA, men jeg fandt ud af, at jeg gerne ville hjem igen. Da jeg så besluttede mig for at tage hjem, så gik der ikke meget mere end en dag, så fik jeg et opkald fra Marienlyst, og jeg har en masse gode kammerater, der spillede derude. Jeg var også i Marienlyst, inden jeg tog til USA, men jeg fik ingen kampe grundet corona. Der var ikke nogen tvivl om, at det var Marienlyst, som jeg skulle spille for, siger Gustav Pletscher til LigaBold.dk, der tilføjer, at han ikke skal tilbage til USA:

– Jeg kom, da corona var der, så det var lidt en dårlig start på opholdet, og det var ikke helt forventeligt, plus jeg blev skadet i min tredje kamp. Jeg var tæt på at være ude i ti måneder med en korsbåndsskade, så det var ikke helt forventeligt med opholdet, og så ville jeg bare hjem til mine kammerater, siger offensivspilleren, der også fortæller, at spillestilen i dansk fodbold passer bedre.

Det har dog ikke været helt spildt at være i USA. Han har nemlig lært nogle andre facetter af fodboldspillet.

– Jeg har fået noget hård på brystet ved at opleve en helt anden kultur også fodboldmæssigt. Herhjemme er man vant til det tekniske, men her skulle man bruge fysikken meget mere. Jeg lærte at bruge min krop på en helt anden måde, siger Gustav Pletscher til LigaBold.dk, der tilføjer, at han har store ambitioner for opholdet i Boldklubben Marienlyst.

Gustav Pletscher har også en fortid i Svendborg, Nyborg og Næsby. Boldklubben Marienlyst indtager tredjepladsen i Danmarksserien Pulje 3. Mandskabet har to point op til OKS og er hele 12 point efter Sfb-Oure FA.